Verplichting om een FIDE-ID te bezitten

stopVanaf 1 april Juli 2015 moet elke speler die in een FIDE gehomologeerde competitie speelt, zoals de nationale interclubs, het BK (rapid), federale toernooien (zoals het VSF individueel kampioenschap), het TIPC, Brasschaat Open, … , over een FIDE-ID beschikken.

Een Belgische speler die zo’n FIDE-ID niet heeft, kan deze verkrijgen door naast de andere velden ook de velden “Geboorteplaats” en “E-mailadres” op zijn aansluitingsfiche in Players Manager door een clubverantwoordelijke te laten invullen. En door een expliciete vraag via mail te versturen naar fide@frbe-kbsb.be (Rating Officer FIDE - Daniel Halleux), die het nodige zal doen bij de FIDE en die de speler op zijn beurt een FIDE-ID zal bezorgen. Buitenlanders die geen FIDE-ID hebben, moeten dit bij hun federatie vragen. Als zij geen FIDE-ID hebben, dienen hun inschrijving gewoon te worden geweigerd !!! In elk geval is het niet meer mogelijk om een rapport naar de FIDE op te sturen waarin een FIDE-ID ontbreekt. En bovendien zal de FIDE een boete uitdelen als er voor een toernooi een homologatieaanvraag werd ingediend, maar er volgt geen rapport met uitslagen.

Er wordt aan de clubs gevraagd om vanaf nu de nieuwe velden te vervolledigen voor al hun leden. De FIDE zal binnenkort haar plannen van de FIDE Online Arena uitrollen en om hier van te kunnen genieten, dienen de spelers geregistreerd te zijn bij de FIDE met hun familienaam, hun voornaam, hun federatie, hun geboortedatum, hun geboorteplaats en hun e-mailadres.

Dank u wel.